Home » Investeren in vastgoed in Duitsland

Met Duitsland heb ik een speciale band, omdat ik – voordat ik vastgoedondernemer werd – jaren als interim manager heb gewerkt voor een groot bedrijf in voormalig Oost-Duitsland.

En als ik nu in Duitsland kom, vind ik het altijd ontzettend gaaf om te zien hoe nieuwe vastgoedprojecten daar vorm krijgen.

Bij het investeren in vastgoed in Duitsland zijn er bouwprojecten in verschillende soorten en maten. Het ene bouwproject is natuurlijk groter dan het andere, de ene woning is groter dan de andere.

En zo verschilt ook het te investeren vermogen per vastgoedproject. Het maakt ook in Duitsland een groot verschil of je een vrijstaande villa koopt of een appartement in een flatgebouw. Natuurlijk maakt het ook uit wáár nieuwe panden in Duitsland worden gebouwd.

Het is – we schrijven anno 2020 – onvoorstelbaar om te zien hoeveel vastgoed in Duitsland beschikbaar is om in te investeren.

 

Waarom zou je überhaupt willen investeren in vastgoed in Duitsland?

  • De inkomsten uit vastgoed zijn heel gunstig; beleggingen met netto rendementen vanaf 10 procent in de verhuur zijn heel normaal.
  • Het financieringsmodel is heel interessant: in Duitsland kunnen financieringen voor vastgoed tot 100 procent gerealiseerd worden.
  • Duitsers zijn over het algemeen heel betrouwbaar, pünktlich. Dat is fijn werken hoor.

Vanwege de gunstige financiële voorwaarden worden aangekochte woningen in Duitsland niet vaak doorverkocht (geflipt). Waarom zou je ook je Duitse panden verkopen als je elke maand hoge huuropbrengsten kunt krijgen?

 

Voorwaarden Vastgoed Duitsland

Er valt dus een hoop winst te behalen met vastgoed projecten in Duitsland als je op een aantal dingen let:

  • Maak een goed projectplan
  • Koop scherp in
  • Zorg voor hoge kwaliteit oplevering gebouwen

 

Met de juiste aandacht en kennis van zaken, kun je in Duitsland prachtige vastgoedprojecten draaien.

Maar je hoeft natuurlijk niet zelf vastgoedprojecten te organiseren.

Je kunt voor vastgoed in Duitsland heel goed instappen als investeerder.

Als ik een pakket aan panden in Duitsland inkoop, kan ik deze woningen beschikbaar maken op het Great Property Experience platform als beleggingsobject voor onze Black Badge members.

Er komen in onze Proranq applicatie veel concrete kansen voor Black Badges langs en ik verwacht dat ‘Vastgoed Duitsland’ een categorie is die erg in trek zal zijn bij investeerders die op zoek zijn naar een hoog rendement.

Een bijkomend voordeel van investeren in Duits vastgoed is dat je in de auto kunt stappen om bij het project in ons buurland te gaan kijken, als je wilt. 

Ik zie in Oost-Duitsland bijvoorbeeld een totaal andere bouw met prachtige objecten die allemaal een eigen karakter meenemen uit de bouwperiode. Bij renovatieprojecten zie ik soms prachtige ornamenten van 100 jaar geleden in de plafonds en in een uitermate mooie staat.

Misschien vind ik het extra mooi, omdat wij Nederlanders toch nog meer op dat soort details letten en ons afvragen hoe je een woning van binnen en buiten mooi kunt maken.

Maar fysiek op locatiebezoek gaan bij een bouwproject in Duitsland is niet persé noodzakelijk.

Het is voor vastgoedbeleggingen in Duitsland goed mogelijk om van afstand te beleggen.

Met een lokale partner die gedetailleerde informatie beschikbaar stelt, kun je heel goed een verantwoorde beleggingskeuze maken.

Bij vastgoedinvesteringen in Duitsland richten we ons erop om de kwaliteit echt super omhoog te brengen tegen managebare kosten, zodat alle rendementen boven de 10 procent blijven.

En vergeet bij je vastgoedbelegging in Duitsland ook niet dat je belegt in woningen waarin de lokale Duitse bevolking graag wil wonen. Dus, met vastgoedbeleggingen in Duitsland maken we een mooi verschil.

Dat vind ik echt te gek.

 

Op jouw leven,

Frank Bakker

Beleef live een van onze evenementen, meld je hier gratis aan voor 'Investeren Is Te leren'

Direct aanmelden

5000+ deelnemers gingen je voor

Benieuwd hoe onze trainingen worden ervaren?