Home » Rondgang bij Stephan en Reinout, mét groot succes!

Tijdens één van de events van GPE, ik weet niet eens meer welke, kwamen wij in gesprek met Thomas en Stephanie. Al eerder hadden we elkaar getroffen op de BBQ bij Pieter op de boerderij in Emmeloord. Ook nu was er direct een leuk gesprek en waren zij ook verder in hun zoektocht om hun eerste pand aan te kopen. De voorkeur ging uit naar Almelo en zo dit leidde tot een afspraak op donderdag 28 oktober. ’s Morgens na een bezichtiging van een pand stonden ze bij ons voor de deur aan de Ootmarsumsestraat 347 in Almelo. Reinout had die dag andere werkzaamheden, dus ik mocht de honneurs waarnemen.

 

Reinout en ik stellen ons op het standpunt dat wij betaalbare woonruimten aan willen bieden die zich in zeer goede staat bevinden. Dat betekent niet per se alles nieuw, soms kan het ook betekenen de keukenpanelen in een andere kleur spuiten, de handgreepjes vervangen, opnieuw behangen en alles schilderen. Soms betekent het een nieuwe keuken, badkamer of toilet. Of zoals op deze locatie, een nieuw plat dak en een complete CV installatie. Waarom we zoveel moeite doen, omdat “er toch wel huurders voor zijn”? Eigenlijk om 2 redenen;

 

  1. Het trekt meer potentiële huurders aan, ze hoeven immers alleen hun meubels mee te nemen en ze kunnen er meteen in.
  2. Doordat alles “nieuw” en fris is, hopen wij ook te bereiken dat de huurders zuinig zullen zijn op onze woning en zo hebben wij er gedurende de eerste jaren geen werk aan.

 

Onder de indruk van wat zij zagen, opperde Stephanie dat ze zichzelf wel zag wonen in zo’n woning voor een periode van een paar jaar om dan die woning in de tussenliggende tijd te renoveren. Dat zou als voordeel hebben dat ze én niet meer de hoofdprijs aan huur in Utrecht zouden betalen én tegelijkertijd de ruimte creëren om ook nog naar een 2e object te kijken. Dat was een nieuw inzicht.

 

En weet je wat? Een maand later kreeg ik een Whatsapp bericht dat ze de koopovereenkomst van hun 1e pand in Almelo hebben getekend waar ze op de ochtend van het bezoek een bezichtiging hadden gehad. En dit is nu precies hoe het gaat: leren, oriënteren en dan komt er moment van toeslaan en gewoon doen!

Binnenkort organiseer ik samen met Reinout weer een rondgang. Wij vinden het leuk om jou dan ook te verwelkomen. Hou de agenda in de gaten.

Stephan Somhorst

Beleef live een van onze evenementen, meld je hier gratis aan voor 'Investeren Is Te leren'

Direct aanmelden

5000+ deelnemers gingen je voor

Benieuwd hoe onze trainingen worden ervaren?

X