Home » Dit zijn 5 redenen waarom investeren in de UK interessant is

Veel Nederlanders verdienen een tweede (passief) inkomen met het investeren in buitenlands vastgoed.

Ik vertel je graag de 5 belangrijke redenen waarom investeren in de UK interessant kan zijn.

 

Er is een groot tekort aan huurwoningen

In de UK zijn er meer dan 200.000 langdurig leegstaande huizen te wachten op een nieuwe bewoner. Voor jou als vastgoedinvesteerder ligt hier dus mogelijkheid tot renovatie en/of ontwikkeling. Dit wordt overigens enorm gewaardeerd door de Britten, want zij hebben juist de particuliere investeerders ook nodig om deze woningen weer toe te voegen aan het huizenaanbod. Het is niet voor niets dat je hier “landlord” wordt genoemd. De huurders zijn enorm blij met particuliere investeerders.

 

Er is grote vraag naar huurwoningen

Britse jongeren kunnen huizen minder goed betalen door de lage LTV. Dit betekent loan-to-value en is het percentage waarin de leensom wordt afgezet tegen de waarde van het onderpand. Ze kunnen met een hypotheek slechts maximaal 75% van de kosten gedekt krijgen, wat een groot gat in de markt veroorzaakt. Wel wordt het steeds makkelijker voor deze jongeren om te lenen. Dit betekent dus alsnog dat zij niet zo gemakkelijk zelf een woning kunnen kopen en dus vraag hebben naar een geschikte huurwoning.

 

In de UK is er hoog rendement mogelijk in het vastgoed

Dit heeft te maken met de relatief lage aankoopprijzen en de redelijk tarieven van de huurprijzen. Door deze gunstige verhouding zijn mooie rendementen mogelijk.

 

Het is een kopersmarkt in de UK

In Nederland is er al jarenlang krapte op de huizenmarkt en moet je er als koper er razendsnel bij zijn en meestal zelfs tegen elkaar opbieden. In de UK geldt dit andersom. Daar is het een kopersmarkt en heb jij als koper veel meer tijd en ruimte om jouw aankoop te bepalen.

 

De prijzen liggen gemiddeld lager dan in Nederland

Dit is een belangrijk voordeel, want de huizenprijzen liggen aanzienlijk lager dan in Nederland. Hierdoor kun je makkelijker instappen en starten.

 

Wil jij starten met investeren in Brits vastgoed, ben je al begonnen of wil jij jouw kennis hierover verrijken? Ik heb een playlist samengesteld met interessante interviews waarin ervaren investeerders hun kennis delen over investeren in de UK. Klik hier en krijg direct toegang. 

 

Op jouw succes,

Pieter Monsma

Great Property Experience

Beleef live een van onze evenementen, meld je hier gratis aan voor 'Investeren Is Te leren'

Direct aanmelden

5000+ deelnemers gingen je voor

Benieuwd hoe onze trainingen worden ervaren?

X